Pool

Varmepumpe luft/vand

POOL Varmepumpe NYHED

Vi har et stort udvalg at pool varmepumper (luft til vand). En varmepumpe er en økonomisk god måde at opvarme sin indendørs eller udendørs swimmingpool på. Der kan spares mellem 50-80 % på elforbruget med en luft til vand varmepumpe sammenlignet med en standard elektrisk poolvarmer. For at en varmepumpe fungerer bedst mulig, er det vigtig, at poolen er overdækket enten med cover eller tag. En overdækning holder på varmen, så du får et lavere elforbrug og undgår at en masse varme går tabt.

Hvorfor luft til vand varmepumpe til din pool

Hvordan fungerer en Pool varmepumpe?

En luft til vand varmepumpen tager varmen fra luften og bruger den til at varme vandet op. Fungerer som et køleskab – bare omvendt. Varmepumpen skal som hovedregel stå udendørs, men vi har også split modeller i sortimentet. Der findes både luft til vand varmepumper til udendørs- og indendørs swimmingpool. Det er ikke alle modeller, som er velegnet til helårsbrug. Skal du have en varmepumpe luft til vand til poolen i dit sommerhus, så kræver det en helårs pumpe eller en splitmodel. En splitmodel er oplagt til indendørs pool, da den har et bedre system, i forhold til de indvendige og udvendige dele.

.

Varmepumper udnytter solens gratis varme ved at indsamle og absorbere energi fra luften udenfor. Denne energi overføres derefter til bassinvandet. Poolpumpen cirkulerer vandet gennem varmelegemet og varmer poolen op.

Enheden indeholder en ventilator, der trækker udeluft ind og dirigerer det over overfladen af fordamperen (energi solfanger). Det flydende kølemiddel indeni fordamperspolen absorberer varmen fra den omgivende luft, og kølemidlet bliver en gas. Den varme gas passerer gennem kompressoren, hvor den komprimeres til dannelse af en meget varm gas, som derefter passerer gennem kondensatoren (vand varmeveksler). Det er her, at varmevekslingen sker, hvor den varme gas overfører varmen til det koldere swimmingpool vand, som cirkulerer gennem spolen.

Poolvandet bliver varmere og den varme gas køler ned, når det løber gennem kondensator spolen og vender tilbage til sin flydende form. Efter at have passeret gennem ekspansionsventilen, så begynder hele processen igen.

Vælg den rigtige varmepumpe

Når du skal vælge varmepumpe, er det vigtigt, at du kender størrelsen på din pool. En varmepumpe har en max ydelse af kW, som de kan levere. Hvis din pool er for stor og din varmepumpe for lille, så vil din pool aldrig blive rigtig varm. Du skal også overveje, om det skal være en helårs varmepumpe, eller om du kun ønsker at benytte den over sommeren. Du skal også være opmærksom på, om varmepumpen er fremstillet til indendørs eller udendørs pool.

Størrelse af varmepumpe

Når du skal vælge poolpumpe, kan du som udgangspunkt vælge ud fra følgende (Dog er det vigtigt med en form for overdækning, ellers skal en større varmepumpe benyttes):

  • 5 kW (pool på max 20-25 m3)

  • 9,5 kW (pool på max 50-60 m3)

  • 10 kW (pool på max 60 m3)

  • 14-15 kW (pool på max 60-90 m3)

En varmepumpe er til dig, der ønsker en dejlig varm pool i løbet af sommeren eller måske hele året. Hvis din pool er overdækket, kan nogle varmepumper varme vandet op, selv når det er vinter. En varmepumpe er desuden meget billigere i drift, end en normal elektrisk poolvarmer. Du kan med en varmepumpe spare op til 80% af elforbruget i forhold til en elektronisk poolvarme

Varmepumpe

Gullberg & Jansson

Aalborg Klimateknik A/S har blandt andet specialiseret sig indenfor varmepumper til en række kundegrupper:
Sommerhuse
Privatboliger
Skal vi ringe dig op?
Det er gratis og ganske uforpligtende

Send os en e-mail

Du kan altid ringe til os

Firmainfo

​Aalborg Klimateknik A/S
Troensevej 4D
DK-9220 Aalborg Ø

CVR: 21111236

Brands

Panasonic klimaprodukter
Advansor Co2
Daikin
Gree
Viessmann
Coldor Sandwich elementer